Vasile Bitere

DESCOPERA ROMANELE BELETRISTICE ALE AUTORULUI

Evenimente


 


Autor Vasile Bitere

Lansare roman Vanisia, PrinȚesa Moldovei

Dragi iubitori de carte,

Vă invităm la lansarea romanului Vanisia, prințesa Moldovei, semnată de autorul Vasile Bitere, în cadrul salonului internațional de carte Bookfest, ed. XIV-a organizat la Romexpo.

Romanul dezvaluie o diversitate culturală a secolului al XIX-lea din punct de vedere mediu social, dialog si caractere ale personajelor. Cartea este un prilej să descoperiți astfel cutume si amprenta respectivei perioade asupra personajelor, alături de o frumoasă poveste de dragoste și de iubirea profunda dintre părinte și copil.

Citind cartea veţi pătrunde în lumea prinţilor şi a prinţeselor, a coconilor şi a domniţelor boierilor moldoveni, le veţi de cunoaşte gândurile, intrigile, veţi pătrunde în viaţa lor sentimentală, îi veţi simţi ca pe nişte fiinţe vii, purtătoare de mesaje peste timpuri.

Din punct de vedere stil, cartea este scrisă la modul impersonal, cu limbaj puternic împodobit de cuvintele de influență ale epocii, fiind foarte ușor de parcurs.

 

Detalii lansare Vanisia, prințesa Moldovei:

  • Sâmbătă, 1 iunie 2019, interval 14.00-15.00,
  • În cadrul târgului Bookfest,
  • Locația: Romexpo, Pavilionul B2.
  • Intrarea este liberă

 

Vă prezentăm un fragment care face referire la personajul feminin ce dă numele carti.

”Deodată, prin ceaţă a auzit un râset de copil; parcă era un clinchet de clopoţei ori o joacă a îngerilor care se zbenguiau prin golul nesfârşit, deasupra norului întunecat. A mai stat aşa în visare şi acele râsete s-au repetat; părea că cineva îşi bate joc de el, Pământeanul, de neputinţa lui. Când a deschis ochii, în faţă i-a apărut un copil; micuţul nu părea speriat, mai degrabă  se bucura de vederea sa. A stat şi l-a privit, era fermecător, avea o veselie zburdalnică în glas, se bucura de viaţă şi de sănătate lovind cu picioruşul stratul de omăt; faţa-i bălană, angelică, degaja multă gingăşie şi frumuseţe. Meşterul s-a apropiat de el şi l-a luat în braţe, l-a privit drept în ochi, dar nu i-a rezistat focului din priviri:

- Nu se poate! spuse el. Copile, dar ochii tăi sunt ca doi luceferi, tu nu eşti om, ci zeu! Privirea ta străpunge cerurile!”

 

După lansare, cartea va fi disponibilă pentru vânzare prin comenzi online și ulterior distribuită în librăriile din București și din țară.